Фотоподмладяване

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Концентрацията му в нашата кожа е 74%. Заедно с мекия кератин той осигурява нейната здравина и еластичност. Колагенът постоянно се възпроизвежда. След 25-годишна възраст обаче този процес постепенно се забавя и отслабва. Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване и набръчкване на кожата и намаляване на нейната еластичност.

Процедурата фотоподмладяване (подобряване на Колагена) e подходяща за: третиране на кожа, в слабо или в изтощено състояние (остаряла), с разширени пори, бръчки или белези от акне.

Процедурата се извършва с козметичен апарат, работещ с PTF технология. PTF (Photo Therapy Flash) е най-новата технология за фототерапия, която се препоръчва в съвременните международни медицински и естетични индустрии. Технологията използва светлинна и топлинна енергия, която действа избирателно върху проблемната кожа, без да я уврежда, с цел постигане на максимална ефикасност при: епилация, подмладяване на кожата, лечение на акне, пигментация и спукани капиляри.

PTF технологията има големи предимства в сравнение с лазерната и IPL технологии. Тя дава по-добри ефекти и осигурява безопасно третиране на различни кожни проблеми, без болка и нежелани ефекти.

Курс на лечение:

Един курс фотоподмладяване включва 10 процедури, които се повтарят през интервал 7-10 дни. След завършване на курса е желателно да се правят поддължащи процедури на всеки 15 дни за период от 3 месеца. Резултата (броят на необходимите процедури) се определя индивидуално и зависи от метаболизма на човека.

Резултати:

След един курс на лечение: стареенето на кожата се забавя, бръчките намаляват, порите се свиват, добрата консистенция и еластичност на кожата се връщат.

Не се допускат извършване на процедури при:

  • Оперирани от рак и от сърце.
  • Хора с проблеми и операции свързани със щитовидната жлеза.
  • Бременни жени и жени с проблемни яйчници (без предварителна консултация с лекар)
  • Епилептици.
  • Некомпресиран диабет и хипертония.

Изисквания:

  • Бенки и израстъци по кожата не могат да се третират.
  • Не се допуска излагане на слънце и солариум за период от 3-4 дни преди и след процедурата. 7 дни след процедура е желателно върху изложените на слънчева светлина участъци от кожата да бъде нанасян крем със силен слънцезащитен фактор (30+).
  • Не е желателно процедурата да бъде прилагана на жени по време на месечния им менструален цикъл.