ТЕРАПИЯ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ И СПУКАНИ КАПИЛЯРИ

lechenie_capiliary

Причините за появата на спукани капиляри са различни : наличие на генетична предразположеност, хормонални промени (вследствие на бременност, менопауза, прием на противозачатъчни медикаменти), излагане на минусови температури или пък на големи горещини, нездравословен начин на живот и хранене, недостиг на витамин C в организма, прекарване на остри инфекциозни заболявания, предозиране или свръхчувствителност към някои медикаменти и др.

Терапията за чувствителни и спукани капиляри укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява еластичността им, подобрява кръвообращението, намалява риска от образуване на куперози.

Основна активна съставка в продуктите от терапията е веществото есцин, което понижава вискозитета на кръвта и по този начин подпомага оттичането на венозната кръв. Есцинът подтиска началният стадий при възпалението. Той намалява чупливостта на капилярите и повишава капилярната резистентност.

Стъпки на терапията:

1. Почистващ гел Лавандула – Деликатно почистващо средство за нежно измиване без сапун. Не нарушава естествената влажност на кожата. Екстрактът от Лавандула има омекотяващо, успокояващо и хидратиращо действие и предпазва от свободните радикали.
Активни съставки: екстракт от лавандула, урея, витамин А и Е, Циклометикон.

2. Ултразвукова мезотерапия с ампула КВЕБРАХО – има съдосвиващо действие, с лек ефект на опъване на кожата. Ампулата съдържа екстракти от квебрахо и див кестен, богати на танини. Последните притежават изразена способност да свиват порите и регулират мастната секреция. Екстрактът от див кестен съдържа есцин , който укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява еластичността им, подобрява кръвообращението, намалява риска от образуване на куперози. Ампулата е подходяща за чувствителна кожа, тъй като е лишена от агресивни изсушаващи агенти.

Терапията с Квебрахо се използва в случаите:

  • когато са налице предпоставки за образуване на акне и розацея, пъпки, комедони и други възпаления;
  • укрепване стените на капилярите;
  • повишаване на еластичността и устойчивостта на кръвоносните съдове;
  • намаляване на зачервените участъци;
  • предпазване от нарушаване на целостта на кръвоносните капиляри на кожата;
  • предпазване от кожни възпаления;
  • Обезболяване и за по-бързо заздравяване.

3. Есцин маска за кожа с чувствителни капиляри – повишава окислително-редукционните процеси на кожата, заздравява стените на капилярите, предпазва аскорбиновата киселина от окисление.
Активни съставки: есцин, екстракт от див кестен, витамин С, витамин Е.

4. Есцин масажен крем – Богат на естествени растителни масла с възстановяващо действие. Екстракта от див кестен действа капиляро свиващо и капиляро укрепващо.
Активни съставки: есцин, екстракт от маточина и див кестен, витамин С.