КАВИТАЦИЯ ЗА ЖЕНИ

Целулитът е не само козметичен дефект. Известен още като „портокалова кожа“, той е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се гиноидна липодистрофия или дистрофия на мастните тъкани при жени. Представлява натрупване на отпадъчни продукти като вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. Появява се най-вече в областта на седалището, бедрата и корема. Проучванията показват, че близо 85% от жените в някаква степен са засегнати от „портокаловата кожа“.

Кавитацията е най-модерния, безопасен и ефективен медицински метод в борбата с ненужното тегло и целулита. Тя представлява безболезнена, безоперативна липосукция чрез уникален ултразвуков микромасаж, при който мастните клетки се превръщат в течност, която се отделя от организма по естествен начин.

Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета, които се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Мастните клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфната и отделителната системи. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма.

Център за красота „Милано“ разполага с най-модерната професионална апаратура за кавитация, с доказани резултати от първата процедура!

С една процедура е възможно да се редуцират до 5 см от обиколката на третираната зона. За дълготраен ефект са необходими от 6 до 10 процедури, които се провеждат през интервал не по-малък от 7 дни.

Изисквания:

  • По време на процедурите се препоръчва, да се избягват храни, богати на мазнини и протеини.
  • За да се повиши метаболизма и да се подпомогне и улесни работата на черния дроб е препоръчително да се правят леки физически упражнения.
  • Желателно е след процедура да се пие по 1,5 – 2 литра вода на ден.
  • За да се щади черният дроб е необходимо между две процедури да се почива минимум 7-10 дни.

Противопоказания:

    • Диабет, заболявания на сърдечно-съдовата система, високо кръвно налягане, язва на стомаха и на дванадесетопръстника, пейсмейкър, метални импланти в тялото/вкл. противозачатъчна спирала/, заболяване на черния дроб-хепатит, цироза и рак.
    • Не се прави кавитация при бременност, кърмене, хирургични интервенции на коремните органи през последните 6 месеца, по време на менструация.
    • Кавитация на корема не се прави на празен стомах.