ДАМСКО ФРИЗЬОРСТВО

Дамското фризьорство най-общо казано е съвкупност от всички процедури, чиято крайна цел е Вашата перфектна прическа. Ако се вгледаме в детайли обаче ще установим, че фризьорството е не просто услуга, която получаваме във фризьорския салон и не просто занаят, то е изкуство, което твори красота. Красотата на Вашата прическа и здравето на косата Ви зависят от таланта и уменията на фризьора и затова неговият избор е важен!
Вашето излъчване и визия са неминуемо свързани с прическата Ви, а фризьорът е този, който трябва Ви даде професионален съвет за нея не само в съответствие с модните тенденции, но и съобразно индивидуалните Ви характеристики. Той е този, който трябва да Ви консултира каква прическа би Ви подхождала, спрямо особеностите на Вашето лице, вида на косата Ви, възрастта Ви и пр. Той е този, който знае какъв цвят би Ви отивал в съответствие с цвета на кожата и очите Ви. Фризьорът е този, който може да Ви научи как да полагате правилни грижи за косата си – от това как да я измиете и какви козметични продукти са подходящи за косата Ви, до това как правилно да я подсушите. Вашият фризьор е и Ваш учител за всичко свързано с косата Ви, защото, той знае за нея повече от самите Вас!
Изкуството на дамското фризьорство включва:
-Диагностика на косата и скалпа на клиента.
-Консултация за лечение при наличие на заболявания на скалпа и косата.
-Консултация за използване на подходяща козметика за коса в домашни условия.
-Консултация за избор на прическа според формата на лицето и вида на косата.
-Измиване на косата и масаж на скалпа
-Дамско подстригване.
-Оформяне на прическа със сешоар – прав или къдрав.
-Оформяне на прическа с преса или ретро преса.
-Оформяне на прическа с дифузер.
-Къдрене на коса с маша или ролки.
-Боядисване на коса – специални ефекти на боядисване; корекции на цвета.
-Техники за изсветляване на коса – омбре; кичури с фолио, кичури с шапка, кичури балеаж.
-Стилизиране на прическата
-Официални прически – кокове; плитки.
– Удължаване и сгъстяване на коса с екстеншъни от естествен косъм – удължаване с клипси; с капси; с кератин; с шиене; прикачване на треса; прикачване на кичури.
– Сваляне и подръжка на удължена коса.
-Терапии за подхранване на косата и скалпа – терапии за коса с маски, ампули или серуми (подхранващи, възстановяващи, против косопад, против омазняване и др.), терапия за коса с ултразвук и инфрачервени лъчи; терапия за коса с д’арсонвал; spa терапии за коса.