Защо е необходимо да си правим професионално Почистване на лице?

pochistvane_lice-700

Почистване на лице защо е необходимо да посещаваме козметик?

Почистването на лице е основна козметична процедура. Над нея се надграждат всички останали процедури и терапии за лице имащи за цел поддържането, подхранването и разкрасяването на нашата кожа. Почистването на лице се прилага с хигиенна и лечебна цел и затова то е задължително за всеки един човек – мъж или жена, независимо от неговата възраст и от типа кожа.

Кожата на лицето ни е непрекъснато открита и подложена на ежедневното агресивно влияние на редица атмосферни фактори като слънце, студ, вятър, прах, дори и вода. От друга страна множество детайли от нашето ежедневие и нашата физиология също вредят на здравето и състоянието на нашата кожа. Такива са потенето, храната която консумираме, гримът и пр. Всички те замърсяват нашата кожа, изтощават я, запушват порите и погубват нейната красота. Всички това може да бъде избегнато ако периодично използваме козметичната процедура почистване на лице. Може да се каже, че тайната на здравето и красотата на нашата кожа се крие в правилното почистване на лицето.

Всеки човек е необходимо да полага ежедневни домашни грижи за почистването на кожата на своето лице, но от изключителна важност е да знаем, че е необходимо през определен период от време да си правим професионално почистване на лице при квалифициран козметик.

Защо се налага това?

Много хора смятат, че полагайки ежедневно у дома грижа за лицето си, мога да избегнат професионалното почистване на лице. Истината обаче е, че голям процент от проблемите с кожата на лицето – включително пъпките, разширените пори и белезите по кожата на лицето – са последица от непочиствана или неправилно почиствана кожа. Домашните грижи за почистването на лицето не могат да почистят в дълбочина запушените пори, а недостатъчно стерилната обстановка може да доведе до възпаления и неприятни последици за кожата Ви. Дори кожата Ви да изглежда чиста и здрава е добре през определен интервал от време да посещавате козметик, където да Ви бъде направено професионално почистване на лице.

Професионалното почистване на лице е почистване на кожата в дълбочина. То преминава през редица стъпки, които сам човек в къщи не би могъл да осъществи. За процедурата се използва специализирана козметична апаратура, както и професионални козметични продукти, които са лабораторно тествани и вероятността да се получи алергия към тях е твърде малка.

Основни стъпки на процедурата Почистване на лице в козметичните салони:

Диагностика и определяне на типа кожа.
Хигиенно почистване на кожата от грим и бактерии.
Парна баня с Вапозон.
Ексфолиация.
Мануална екстракция на черни точки (комедони) и бели зрънца (милиуми).
Лечебно-пластичен масаж на Жаке-Поспелов.
Нанасяне на антибиотична пудра.
Д`арсонвал – уред с антибактериално и успокояващо действие за кожата.
Терапия с маска според типа кожа.
Нанасяне на финален крем според типа кожа.

Преимуществото в това да си направите професионално почистване на лице, освен всичко споменато дотук е че Вашият козметик ще диагностицира и определи типа на Вашата кожа. Той ще определи каква точно козметика да изполва в процедурата индивидуално според нуждите на Вашата кожа. Ще Ви даде ценни напътствия, как правилно да се грижите за кожата си в домашни условия и ще Ви насочи към правилния избор на козметични продукти подходящи за Вас.

И не на последно място не е за подценяване факта, че в козметичния салон Вие ще получите лична грижа и релакс. Ще Ви помогнат да забравите тревогите от ежедневието и да се почуствате красиви и значими!

Център за красота Милано